Over mij

Hallo, mijn naam is Patricia Valkenburg.

Persoonlijke ontwikkeling is mijn grote passie en ik ben enorm dankbaar dat ik in jan. 2011 de moed heb gehad om mijn eigen praktijk te starten: Piko-Piko.

Ik ben nergens liever mee bezig dan met groei en liefde. Mijn gevoeligheid voor dit thema is mijn grote drijfveer geweest tijdens mijn leven. Ook toen er plotseling grote veranderingen en pijnlijke situaties mijn pad kruisten. Juist in die situaties ben ik gaan ervaren dat er een soort van oer vertrouwen in mij woont. Het rotsvaste vertrouwen dat wat er gebeurt ergens goed voor is.

Van mijn passie mijn werk maken en daarbij het vertrouwen hebben als ik doe waarvoor ik hier ben met heel mijn hart dat ik ook ontvang wat ik nodig heb. De inspiratie energie heb ik door te geven, mijn kennis ook. Inmiddels doe ik niets liever dan dit proces doorgeven, luisteren en samen kijken wat jij daarvoor nodig hebt.

De ene keer kan dat betekenen dat het gaat over leren loslaten en leren toelaten, Onze muurtjes langzaam laten zakken en er weer ECHT durven zijn. Terug naar die pure liefde. De andere keer is het juist leren om voor jezelf te gaan staan en meer kracht te ervaren en durven nee zeggen. Het proces is dat we verder voelen dan enkel in ons denken en in onze ratio te blijven hangen. In het proces naar dat voelen toe kom je je blokkades tegen en kom je als het ware tegen wat je allemaal voor overlevingsmechanismen hebt opgebouwd. Die mechanismen die heel dienstbaar waren maar die je wellicht inmiddels tegen houden om werkelijk voor en jezelf te staan. Puur, krachtig en kwetsbaar.

Achtergrond

Toen ik 7 jaar was wist ik dat ik met gehandicapten wilde gaan werken en dat deed ik ook. De kortste weg naar Z- verpleegkundige. Van daaruit rolde ik door in de thuisbegeleiding zowel in de zwakzinnigenzorg als in de psychiatrie. De gedachten en belevingen van mensen fascineren mij en dagen me uit om er meer uit te halen. De opleiding voor coaching en counseling maakte me duidelijk dat het 'de bedoeling' is. Je persoonlijk ontwikkelen is het mooiste cadeau aan jezelf en aan de wereld. Ik zal zelf ook altijd leerling blijven en me bijscholen en inspiratie opdoen bij wijze trainers. Alles voor een liefdevol leven en puur ZIJN!

Het ontstaan van de naam Piko-Piko

Een dag ergens in november 2010 bezoek ik Henk Huveneers uit Elsloo. Een counselor, een wijze man die van mensen houdt. Iemand die er altijd is en die altijd wel weet hoe je antwoord kunt krijgen op je vraag. Mijn vraag : "Wat wordt mijn bedrijfsnaam?" Henk weet wel wat. "Ga maar eens lekker zitten en ontspan". Dit is een oefening om een antwoord te krijgen vanuit je onderbewuste. Ik visualiseer dat ik door een weiland loop. Henk zegt: "Langzaam maar zeker nader je een muur met een deur erin. Open de deur. En wat zie je?" Ik zeg: "Niets" en baal omdat ik denk dat de oefening is mislukt. Ik denk: "Dit is niets voor mij... Ik kan dit niet!" "Ruik je iets? Zie je iets? Voel je iets?" Ja, ik zie iets heel vaags. Het is een beetje rond aan één kant. Een vreemde vorm en er een vreemde figuur zit in. "Het gaat de vorm voorbij" zeg ik. "Oké" zegt Henk. Klaar. "Vertrouw er maar op dat het proces nu gestart is. In de komende dagen ontstaan er dingen die het verder vorm zullen geven." Een beetje beduusd gaan we weer verder met de thee.

Het zal een uurtje later zijn als ik in de woonkamer bij Henk sta te kijken in een glazen kastje met heel veel voorwerpen erin. Ik zeg: "Henk, daar ligt het ding dat ik net zag in die oefening". Henk valt stil...."Welke bedoel je.....". Ik zeg: "Daar, die hanger met die vreemde vorm". Nu wordt Henk heel stil. Ik vraag hem of alles oké is. "Ja", zegt hij "Maar dit is wel heel bijzonder". Gespannen wacht ik op het verhaal. Henk vertelt me dat zijn grote spirituele reis zich in Hawaï heeft af gespeeld. Een vriend belde hem dat hij moest komen en hij voelde dat hij dat moest doen. Niet veel later stond ook hij in het prachtige Hawaï. Henk straalt " het was zo'n mooie reis en zo'n prachtige ontmoeting die ik daar heb gehad", vertelt hij. Er stond een marktkoopvrouw op straat met een dekentje met wat spullen. Toen Henk voorbij kwam stond ze op en omhelsde hem. Henk vertelt ontroerd hoe bijzonder dat moment was. De marktkoopvrouw gaf hem een hanger en zei: "Dit heet Piko-Piko en staat voor verbinding". "Voor jou", zei ze tegen Henk. Langzaam begrijp ik waarom Henk daarnet zo stil werd en langzaam voel ik ook wat er gebeurt...... Henk zegt: "Volgens mij ben ik de reiziger geweest om het bij de rechtmatige eigenaar te brengen". Hij overhandigt mij de hanger. Zo bijzonder! Piko-Piko is geboren! En ik ben zielsgelukkig dat ik antwoord heb op mijn vraag. Wie had durven denken dat het zo'n mooi antwoord zou zijn! Piko-Piko betekent 'verbinding' dus. Het staat ook voor navelstreng van de wereld. Niet alleen een verbinding tussen hoofd, hart en buik, maar ook tussen vorm en inhoud, tussen jou en je organisatie, tussen jou als trainer en jouw cliënten, tussen jou als mens en de wereld om je heen, tussen je denken en je voelen.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig een dosis inspiratie.